perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannustaikoja iholle


Pitkän ja työntäyteisen alkuvuoden jälkeen kirjoitushalut alkavat palata. Kaasoni häät ovat viikon kuluttua ja on aika keskittyä perusteellisempaan ihonhoitoon. Vatsan venkoilu on jälleen johtanut kevään aikana otsalle nousseisiin näppylöihin ja stressi on tuonut poskille pysyvät punoitusnäppylät. Siispä ensin piti keskittyä sisäiseen hoitoon suoliston kautta. Maitohappobakteerit jatkuvaan käyttöön ja rentoutusta monella eri tapaa.

Nyt on aika hoitaa kehoa pinnallisesti ja siihen kuuluu minulla erinäisiä luonnonmukaisia tuotteita.


Ensin muutama tunti ennen saunaan menoa laitan tukkaani kookoöljyä vaikuttamaan. Öljyn saa parhaiten pestyä, kun lisää shampoon ensin kuivaan tukkaan ja lisää veden vasta sen jälkeen. Vaahdotus on hyvä tehdä pariin otteeseen, jottei hiukset jää öljyisiksi.

Saunassa Pesen kasvot ensin Dr. Hauschkan kuorivalla puhdistuksella ja laitan saunaan vaikuttamaan ohuen kerroksen Sisin hunajanaamiota. Jos tuotetta käyttää liian paljon, se valuu ja kirvelee silmissä.

Vartalon kuorin ruokosokerin ja öljyn sekoituksella. Tällä kertaa öljynä oli manteliöljy, joka sisältää paljon E- ja A-vitamiinia ja kosteuttaa ihoa hyvin. Se sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Öljyn voi valita omien tarpeidensa mukaan ja sokerin määrällä saa hallittua seoksen kuorivuutta. Omalle herkälle iholleni sokeria ei paljoa kulu.

Saunan jälkeen laitan tarpeen mukaan iholleni joko Dr. Hauschkan ruusuvoidetta tai Sisin kultaöljyä. Kultaöljyä käytän myös vartalon iholle. Tuoksu on huumaava ja olen aivan rakastunut tähän öljyyn. Se tuo energiaa ja on erityisesti ikääntyvälle iholle sopiva öljy. 

Kuiviin kohtiin, kuten jalkoihin, kyynärpäihin ja käsille pyöräytän Flow:n sheavoita (myös nimellä karitevoi), jota tällä kertaa hankin ruusuntuoksuisena. Ruusu rauhoittaa ja sopii erityisesti couperosaiholle (supistaa hiussuonia). Sheavoi on erittäin kosteuttava ja tuhti tuote, joka pelastaa erityisesti talvi-ihon ja kuivaihoisille se sopii läpi vuoden käyttöön.

Näiden ihonhoitovinkkien siivittämänä toivotan kaikille ihanaa Minttumaaria!

-Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti