keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

DIY kosmetiikkaa

Nyt sitten tulee tekstiä tuutin täydeltä ilman kuvia :)!
Olen toisinaan voiteiden tai kuorinnan loppuessa tehnyt itselleni omaa kosmetiikkaa. Ainoa huono puoli tässä on, että ilman säilöntäaineita nämä eivät kovinkaan pitkään kestä ja ne on käytettävä nopeasti pois. Tietysti tämä ongelma ratkeaa sillä, ettei tee kovin suurta purkillista kerralla.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että käsittelee kaikkea hygieenisesti (pese kädet ennen aloittamista ja desifioi) ja käytettävät purkit ja purnukat on oltava puhtaita. Voidetta kannattaa ottaa purkista vain esim. puhtaalla lusikalla eikä suoraan sormin. Pätee muuten myös kauppakosmetiikkaan... Käytän itse purkkeina pilttipurkkeja, jotka pesen ja keitän.

Voiteeni ovat aina öljypohjaisia, koska vedessä on bakteereja eikä tuote silloin säily. Huomioi ettei missään työvälineissä tai astioissa ole pisaraakaan vettä.Voiteet on parasta säilyttää tiiviissä lasipurkissa.


Mitäs sitten kannattaisi kotona kokeilla? Lempireseptejäni on seuraavat:

Kosteuttava ja rauhoittava vartalovoide

1 dl luomulaatuista karitevoita
1 dl hyvälaatuista kookosöljyä
5 tippaa laventelin eteeristä öljyä

Paloittele karitevoi puhtaakseen metalliastiaan ja sulattele sitä vesihauteessa. Varo sulattamasta liikaa, ettei rasva kärähdä. Sekoita karitevoi ja kookosöljy tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää lopussa joukkoon eteeriset öljyä ja kääntele ne voiteeseen. Voidetta kannattaa sekoittaa aina ennen ottamista, jotta ainesosat ovat sopivasti sekaisin.


Kosteuttava ja lämmittävä vartalokuorinta (tuoksuu joululle)

1 dl hyvälaatuista kookosöljyä
1dl ruokosokeria
ripaus kanelia
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä

Sekoita ainekset astiassa hyvin ja annostele purkkiin. Säilyy parhaiten jääkaapissa, jolloin koostumus pysyy tasaisena,
Käyttöohje: Tämä kuorinta on sen verran karkeaa, että kannattaa käyttää vain vartalon iholle, käsille ja vaikkapa jaloille. Levitetään kostealle iholle pyörivin liikkein ja huuhdotaan pois. Iholle jää kookosöljy, jonka voi hieroa lopuksi ihoon.


Kosteuttava ja kirkastava naamio hiuksille

1 rkl kookosöljyä
1 rkl seesamöljyä
2 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

Sekoita ainekset ja levitä hiuksiin. Anna vaikuttaa mielellään useampi tunti, mutta myös noin 15-30 min riittää esnsiavuksi. Lämpö tehostaa vaikutusta eli voit kietoa esim pyyhkeen tukkaan tai laittaa suihkumyssyn päähän vaikutusajaksi.
Vinkki! Kun alat pesemään hiuksia, niin levitä ensin shampoo kuiviin hiuksiin ja lisää vesi vasta sitten ja vaahdota. Tällä tempulla hiukset ei jää öljyiseksi.


Huom! Mittani ovat aina vähän sinnepäin :)... Ja ei muuta kuin testaamaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti