tiistai 17. maaliskuuta 2015

Elämän voima

Mikä tuo voimaa elämääsi? Mikä on elämäsi johtava ajatus tai punainen lanka? Meidän perheessä se on positiivisuus. Ja ei - se ei tarkoita, että joka päivä lennetään korkealla ja hymyillään suupielet korvissa. MUTTA täytyy sanoa, että meidän elämäämme se on tuonut paljon parempaa sisältöä, kun muistaa katsoa asioiden valoista puolta, vaikka kuinka ottaisi päähän.



Jos olet sattunut lukemaan esim. Rhonda Byrnen kirjoja, niin sinulla saattaa olla aavistus ajatusmaailmastamme. Kiteyttäisin sen pariin kliseiseen, mutta toimivaan lauseeseen:

"Tee toisille kuten haluaisit itsellesi tehtävän."
"Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan."

Millä tavalla suhtaudut negatiiviseen ihmiseen ja vastaavasti iloiseen, positiiviseen ihmiseen? Pystytkö olemaan itse iloinen, jos toisen naama on kuin sitruunan syöneellä? Ehkä pystyt, jos olet sinut itsesi kanssa ja osaat suojautua muiden negatiivisuudelta ja olla lähtemättä mukaan siihen. Näitä asioita on mielestäni hyvä miettiä toisinaan ja kohdata oma asenteensa muita ja ennen kaikkea itseään kohtaan. Kaikki lähtee itsestä. Jos et ole onnellinen omassa nahassasi, se voi olla vaikeaa myös muita kohtaan. Suhtautumisesi muihin on heijastus omasta itsestäsi. Ja mikä parasta - tässä voi kehittyä!



Pidämme säännöllisesti kiitollisuuspäiväkirjaa ja se on saanut minut huomaamaan arkisissa puuhissa ja jokapäiväisessä olemisessa paljon positiivista. Harvemmin sitä tulee kiireiden keskellä ajateltua kuinka onnekas onkaan, että on terve ja asiat rullaa mukavasti omalla painollaan.

Koska olemme tuhlanneet tarpeeksi elämästämme murehtimiseen, stressaamiseen ja negatiivisuuteen, olemme päättäneet pysyä tällä linjalla tulevaisuudessa. Jokainen päivä ei tietenkään ole ruusuilla tanssimista ja meidän viljelemä asenne saattaa ärsyttää monia, mutta siitäpä emme kanna huolta. Tämän polun olemme valinneet ja suosittelen kokeilemista muillekin. Elämä voi olla myös nautinnollista jokapäiväisen tarpomisen sijaan!



Haastan kaikki koittamaan seuraavaa: Päätä pitää yhden päivän ajan positiivinen asenne kaikkeen ja tee huomioita muiden suhtautumisessa sinuun ja mitä päivän aikana kohtaat. Saatat yllättyä!

-Emmi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti