torstai 11. syyskuuta 2014

synttärihulinaa tyttöjen tapaan

Voi onnea ja iloa, syntymäpäivät! Ollaan tässä viime vuosina keksitty synttäreille teema (tai siis juhlavuorossa oleva lapsi keksii sen Ihan Ite). Siitä sitten on kiva ruveta miettimään kakkua, muita tarjottavia ja koristeita jnejne.

Poika on kunnostautunut tässä enemmän, tytölle on riittänyt "vähän jotain rinsessaa ja pinkkiä ja perhosia!" Viimeeksi hää tosin tahto kukkasynttärit. Marraskuussa, toim. huom. Tulin justiinsa siihen tulokseen että teen tästä kaksiosaisen postauksen koska en osaa näemmä laittaa kuvia ilman jaarittelua. :D

tässä yläpuolella otos tyttären 1v synttäreistä (joilla ei kyllä luonnollisestikaan teemaa kyselty, mutta viehtymys vaaleanpunaiseen oli jo hyvinkin selvillä).
Tein ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa vaahtokarkkitaikinaa tuohon kakun kuorrutteeksi, ja nyt jos joku siellä lukeva on miettinyt että "kas, siinäpä näppärä ja kätevä juttu!" niin VIRHE. Niin minäkin ajattelin, mutta kyllä ne ruusuiset kuvitelmat karisi siinä kohti kun raavin mikron katosta ja seinistä räjähtänyttä taikinaa tai viimeistään kun iskin käteni sinne mössön sekaan ja sain miltei paniikkikohtauksen koska a) se on hitokseen kuumaa ja b) se EI LÄHDE IRTI.

 Hyväähän se kuitenkin oli. Kakun sisällä oli valkosuklaata ja mansikkaa moussena. Sit mie tein tommosia tötteröitä voitaikinasta ja vadelmahillosta ja kermasta. Nam! (tähän siis käypi ihan foliopaperista tehdyt tötteröt jonka päälle kieputellaan soiroja taikinasta ennen uunittelua)
ja sitten tossa näkyy suolakeksejä ja valkosipulilevitettä jota pitää tehdä joka synttäreille ja pikkujouluille ja kissanristiäisiin ja nuken nimipäiville.


ja sitten, tytöllä ikää kaksi:




Kasvis ja kinkkuvoileipäkakkua, kasvisversio yllättäen teki enempi kauppansa. Sitten leipasin kuppikakkuja ja cakepopseja. Popseja tein kanssa ekaa kertaa ja kauhiaa tusaamista se valkosuklaalla kuorrutaminen! Herranenaika. Niissä taisin käyttää suklaakeksejä ja appelsiinijuustoa. Ja sit, perhos-ruusukakku. Ylitin itseni, voin kertoa. Pinta on sokerikuorrutetta (ehkä, muistaakseni) jonka värjäsin pinkillä. Koska olin laiska ja "kaikki tänne heti nyt, piti olla jo valmista eilen!"- asenteen omaava niin en jaksanut rullailla tuota tarpeeksi tasaiseksi tuota väriä. Siitä tulikin siis tuollainen marmoroitu pinta, mut siis sehän oli toki tarkoituskin jos joku kysyy.

mut siis, kattokaa mite nätti.
(takana olevat kikkareet on pestohyrriä jotka ei sit halunneetkaan olla hyrriä vaan tommosia vapaita sieluja) 

Noniin, seuraavaksi neiti 3v.

Joo.. en tiedä mitä hittoa tässä välissä tapahtui. Ostin hienon linnavuokan (koska nyt tuli toive prinsessoja) ja päätin tehdä siinä neidille kakun. No niin tein.. vaan ei mennyt niinkuin strömssössä. Veikkaan että jos tuossa linnassa oisi joutunut Tähkäpää aikansa viettämään niin hulluksi olisi tullut. Armas sisareni repesi kakun nähtyään nauramaan ja sai käkätyksensä lomasta sanottua että "rumin kakku mitä oon ikinä nähny!" Hyvää oli kuitenkin. Sit tein pinkkejä aleksanterileivoksia (pahoja) sekä tuulihattuja mustikkaisella kermavaahdolla. Rumia nekin.


Päättämätön (taikka vaan kaiken tahtova) tyttäreni halusi tähän prinsessalinna-teemaan myös ujuttaa halloweenin. Hommasin kurpitsapinjatan ja voin kertoa että jos puuttuu kauhua halloweenbileistä niin annappa ryhmälle sokerihumalaisia, alle viisivuotiaita lapsia pesäpallomaila ja kerro että tuon pallukan sisällä on karkkia.


Neljävee synttärit mentiin vähän taas prinsessoilla koska tytölle oli "iha sama!". Kertoi kuitenkin haluavansa kakun jossa on limeä mutta ei kermavaahtoa. Sellaisen tein ja no, onhan se nyt hienompi kun tuo viimevuotinen. Nuo ruskeat kikkareet tuossa alimmassa vaakakuvassa on ruis-sipsejä joissa on chilijuustoa ja kurkkua. Hyvää ja helppoa.


Neiti 5v. tahtoi kukkateeman. Etsittiin kukanlaisia nameja, kaikkea värikästä, askarreltiin kukkasia pahvista. Nuo vihannekset jne menee ehkäpä parhaiten kaupaksi lapsille, pöydällä oli kippo tikkuja joihin he ihan ite pujotteli haluamiaan yhdistelmiä. Nim. laiska äiti.
Lautasina ja mukeina oli valkoiset kertikset, joihin olin pistänyt noita tuossa pöydälläkin näkyviä kukkasia sekä vihreää/pinkkiä lahjanarua. Ilmapalloja löytyi myös kukkateemalla.




Muffinssit koristelin vaahtokarkeilla; voitele pinta kreemillä tms, leikkaa vaahtokarkki halki (tämän voisi myös dipata värikkääseen sokeriin/ strösseleihin) ja iske pintaan kiinni. Voilá!
kakun tein leipomastani kääretortusta, tasakokoiset palat ja leikkuupinta ylöspäin kukanmuotoon. Nätinhän tästä olisi saanut esim. onnistuneella vaahtokarkkitaikinalla ( ;) ) mutta mie pistin jossain mielenhäiriössä suklaakermaa (tyttö tahtoi vain suklaata kakkuun). Hitokseen ruma, olkaa ilosia ettei tästä taidonnäyteestä ole kuvaa. Tein myös pahvisen kukkapinjatan, vetomallisen. Pistin siihen siis narut joista lapset vetivät eri suuntiin ja näin saatiin karkit pitkin lattioita ilman väkivaltaista hakkaamista. Ei kuvaa koska en löytänyt. lisään myöhemmin jos löytyy.


Sit lopuksi vielä kuvat kun ystäväpiiriin kuuluu ihana neitokainen joka tuli synttäreille kapsäkin kanssa ja pisti tehden ilmapalloeläimiä ja niitä kukkasia. Oli kuulkaas iloisia pieniä vieraita! <3



Anteeksi näin pitkä viesti, en vaan nyt osannut lyhyemmin! Pojan synttäreistä teen ainakin kaksi postausta... -Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti